Mindfulness - Från Google och Oprah till Sveriges egna mediehus.

Google använder det. Facebook med. Från att ha varit i dolda har mindfulness nu  tagit sig in i några av världens främsta mediehus.

meditation hav.jpg

 

När andningen får plats
Mindfulness handlar om att vara medvetet närvarande i sitt nu. Ursprunget hittar vi i den meditationsform som bland annat används i buddhistiska kloster. Att ta livsstilen därifrån till vårt högaktiva internetsamhälle kan vi tacka den amerikanska professorn Jon Kabat-Zinn för. Han tog, genom forskning, fram den västerländska versionen på det vi idag kallar mindfulness.

stress.jpg

Stress

Våra kroppar, tankar och känslor håller ständigt olika aktivitetsnivåer. Att vi känner kortsiktig stress kan rentav vara bra för oss. Vi skärper våra sinnen, tänker klarare och blir mer effektiva. Det är en utmärkt reaktion för att skapa snabba resultat.
När aktiviteten, under en längre period, är hög och kraven känns för stora hamnar kroppen i negativ stress. Det leder i längden till svårigheter att koncentrera oss, minnet blir sämre, humöret sviktar och till slut påverkar det till och med våra organ.

meditation.jpg

Varför träna medveten närvaro?

När vi i utför mindfulness så skapar det mellanrum i vardagscykeln. Över 3000 forskningsresultat på mindfulness visar att livsstilen har positiv påverkan på vår hälsa och vårt fokus, bland annat Kabat Zinn's mer än 30-åriga forskning.

Genom meditation, yoga och kroppsscanning filtrerar vi bort alla tankar på göromål och observerar oss, några minuter åt gången, helt och fullt på oss själva och vår andning. Och vi gör det med full acceptans utifrån en icke dömande attityd.

närvaro team.jpg

Det fungerar som en muskel
En intressant faktor med Mindfulness är att det fungerar som en muskel, ju mer vi övar den, desto lättare länkar vi ihop tankar, känslor och kropp. När de tre är sammankopplade är vi i full medveten närvaro och med det har vi bland annat lättare att hålla fokus, tänka klarare och sova bättre. Det sänker sjukfrånvaron och gör det lättare att uppnå egna mål. Därför blir det en investering för medvetna företag.

Det finns även forskningsresultat som visar att mindfulness har positiva resultat på personer med koncentrationssvårigheter och impulsstyrt beteende.

 

rawpixel-256641-unsplash.jpg

 

Anpassa mindfulness till ditt egna liv
Att utöva mindfulness ska inte vara jobbigt. Tvärtom är det en livsstil som du enkelt kan anpassa till ditt egna liv. Du kan utföra övningar som synkroniserar med just din vardag och efter den tid du har möjlighet att investera.

Det finns meditationsövningar på allt från en minut till en halvtimme. Du kan hitta vägledda kroppsscanningar på runt fem minuter och yoga, eller meditation i rörelse som det faktiskt är, kan du välja att göra i kortare versioner det med.

 

Vill ditt företag investera i mindfulness så är ni välkomna att kontakta oss för en konsultation.

Våra lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor