I samarbete med Isabella Löwengrip...

...svarade vi på frågor och tips inför jobbansökan.Skärmavbild 2019-03-18 kl. 13.51.49.png

"Jag fick en fråga här på bloggen för ett tag sedan som jag tänkte skriva om.

”Hej Isabella!

Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om hur du tänker när du läser CV:n och jobbansökningar? Vad faller bort direkt och vad får din uppmärksamhet? Tycker det är så svårt att veta vad man egentligen ska skriva för att bli utvald.”

Först och främst handlar det ju om personen i fråga har rätt CV för rollen. Det kan ju handla om utbildning eller andra jobb som man haft det tidigare. Efter det så är intervjun väldigt viktig för mig och personligheten. Det kan ju vara svårt att hitta rätt så vi träffar gärna personen en extra gång för att man ska få en uppfattning om hur personen är i olika situationer. Det är inte helt ovanligt att vi låter den sökande vara med på kontoret några timmar under en dag.

Nu till våren så är det säkert flera av er som funderar på att byta jobb. Det tycker jag att du ska göra. Man växer som människa att testa något nytt och träffa nya människor. Därför har jag tillsammans med Wells Rekrytering, som hjälpt oss med rekryteringar till Löwengrip Invest, satt ihop massa bra tips att tänka på när det är dags att byta."

Det är viktigt att ha ett starkt syfte till varför du söker just den tjänsten och till det företaget. Vad är viktigast för dig med just den tjänsten och vad tror du att du kan bidra med? Du kan även ta hjälp av rekryterare. Tänk då på att välja en rekryterare som har dig som kandidat i fokus. Som lägger tid på att lära känna dig som person så att de i sin tur vet var du kommer komma till din rätt.

Linkedin – Se till att ha en uppdaterad Linkedin-profil. Ha en bild på dig själv som är representativ och lägg lite extra krut på den personliga beskrivningen. Se Linkedin som ditt digitala CV så lägg även till utbildningar och övriga engagemang. Har du inte Linkedin är det dags att skaffa det. Då blir du mer attraktiv för rekryterare och företag.

 

 

På intervju – Det absolut viktigaste i en intervju är att till fullo vara sig själv. Var trygg i dig själv, dina styrkor och vart du vill. Att vara strategisk i en intervju lönar sig ytterst sällan, det märkts tydligt när man iklär sig en roll.

Det finns bara en du och DET är din superkraft.

Läs på om företaget och tjänsten så att du kommer väl förberedd. Ställ de frågor du vill ha svar på och visa ditt engagemang och intresse. Under en rekryteringsprocess, se till att vara tillgänglig och snabb i återkopplingen. Annars tolkas det lätt som brist på intresse.

Osäker på vad ditt nästa steg är men är säker på att du vill byta jobb? Kanske befinner du dig ett läge där du är redo att verkligen ta tillvara på din fulla potential? Kanske har du av olika anledning tvingats att behöva tänka om? Under livets gång utvecklas vi som människor och då är det viktigt att yrkeslivet också hänger samman med den utvecklingen. Om inte, hamnar vi lätt i obalans och vi mår inte bra.

En karriärcoach har specialistkunskap om människan i arbetslivet och är expert på att lyssna och ställa relevanta frågor som får dig att tänka till. Innehållet i samtalen styrs efter var du befinner dig just nu, allt ifrån att sortera röriga tankar till direkt peptalk inför intervjuer och handfasta tips. Är du nyfiken på karriärcoachning så kan Wells Rekrytering & Säljutveckling hjälpa till även där. Ni hittar mer information här!Våra lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor