Ledarens A och O

 

ledaren.jpg

En av de frågor vi ställer er, våra kandidater under en intervju är hur ni vill att en ledare ska vara. Övergripande märker vi att de ledare som uppskattas mest är de som är prestigelösa och visar ett personligt engagemang. Här sätter vi fokus på resterande topp sju egenskaper hos en ledare:

Delegera.jpg

Förmåga att delegera

De allra flesta av er önskar en ledare som har förmåga att lämna över en uppgift utan att gå in och peta i de små detaljerna, så kallat mikrostyre. Det handlar helt enkelt om att ledare anställer folk utifrån förtroende för personens kompetens.

 

transparent.jpg

 Transparent

Att vara transparent som ledare handlar inte om att berätta allt för alla hela tiden. Det handlar i stället om att inte dra in alla beslut i mörka vrår. Att vara öppen med exempelvis beslut och bolagets ekonomi bygger förtroende och gynnar lojalitet. Det ger mer i längden.

 

antenna-503044-unsplash.jpg

Lyhörd

Alla ni, i stort sett varenda en, har nämnt lyhört ledarskap som en av de viktigaste egenskaper hos sin chef. Att bli sedd och hörd är med andra ord A och O. Här finns den chefen som vägleder och utmanar en. En ledare som agerar lite coach.

 

tillit.jpg

 Tillit

Vem vill inte ha förtroende och vem vill inte känna förtroende? Många av de kandidater som söker sig till oss vill komma till ett bolag där ens kvalitéer tas om hand och uppskattas. Man vill bli sedd och betrodd sin kompetens helt enkelt. Genom det byggs också förtroende vice versa.

 

priscilla-du-preez-234138-unsplash.jpg

 Personlig

Personligt ledarskap handlar om att inte ta sig själv på för stort allvar. Att kunna bjuda på sig själv utan att man behöver bli privat. För våra kandidater handlar det om att känna sig nära sina ledare och att ledarskapet är prestigelöst.
 

 

Lyhörd.jpg

  Engagerad

En ledare som visar engagemang svarar på mejl, ringer tillbaka på missade samtal och visa engagemang i gemensamma affärer. Ett sätt att visa engagemang är att bygga mål kring varför och drivkrafter, i stället för enbart vad och KPI:er.

 

tydlighet.jpg

 Tydlighet

Våra kandidater vill ha ledare som är tydliga i sina krav och som inte ändrar sina krav på impuls. På samma sätt ska målen vara tydliga och tillgängliga. Det ska också – givetvis – vara nåbara mål.


Vi på Wells arbetar bara med de organisationerna som vi kan stå bakom. Connecta med oss för att nå ditt drömjobb.

Våra lediga jobb

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor